Real Madrid won met 3-2 na een hevig gevecht met Barcelona om de finale van de Spaanse Super Cup te bereiken

Het voelde alsof de wielen van de tijd gisteravond werden teruggedraaid. Na het vertrek van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is de aantrekkingskracht van de El-Classo wat getemperd. Deze halve finale was echter helemaal niet saai.

Het stond bol van aanvallend en vlot voetbal. Real Madrid was de publiekslieveling op weg naar het gelijkspel. Al zou Barcelona niet zo gemakkelijk opgeven en de wedstrijd verlengen tot verlenging.

De aanval van Real Madrid bleek echter overweldigend voor de Catalanen.

Benzema leidde de weg voor Madrid in een thriller met 5 goals

De wedstrijd begon met een pittige noot, aangezien beide teams op zoek waren naar een aanval. Barcelona toonde meer belofte aan de bal, maar Madrid zag er erg gevaarlijk uit op de tegenaanval.

Vinicius Jr was de belangrijkste aanvalsdreiging voor Real Madrid op de linkerflank. Hij was degene die de score voor Real Madrid opende na een prachtig geplaatste pass van niemand minder dan Madrids redder Karim Benzema.

Na het doelpunt van Madrid zag Barcelona er radeloos uit. Het was voor hen moeilijk om directe kansen te creëren. Echter, na enkele koppogingen van Luke De Jong maakte Madrid eindelijk de fout om De Jong de gelijkmaker te bezorgen.

Het was Eder Militao met een slechte speling die van De Jong afketste in het net van Real Madrid. Ousmane Dembele leidde in de tweede helft de aanval voor Barcelona en de Catalanen leken de betere kant.

Madrid sloeg echter opnieuw toe met Karim Benzema die de bal in de hoek schoot na een goede redding van Ter Stegen. Het was Vinicius wiens schot op Benzema viel. Benzema had al een keer de paal geraakt en zou niet meer missen.

Het voelde alsof het voorbij was voor Barcelona, ​​maar Ansu Fati kwam op als een super-sub en maakte de gelijkmaker voor Barcelona in de 83e minuut. Zelfs in de extra tijd haalde Dembélé een geweldige redding van Courtois om de wedstrijd gelijk te houden.

Valverde scoorde echter in de 98e minuut de winnaar voor Madrid. Als je naar het doelpunt kijkt, stonden er 5 Madrid-spelers in het strafschopgebied van Barça en het was een nogal teleurstellend doelpunt om toe te geven.

Barcelona heeft nu 5 Clasico's op rij verloren

Aan het eind van de dag was het opnieuw een nederlaag voor de mannen van Xavi. Ze hebben nu 5 Classico's op rij verloren en de druk op de Spaanse manager neemt toe. Er waren een paar verrassende beslissingen met de opname van Ferran Torres en De Jong op het middenveld.

Barcelona maakt een moeilijke periode door en ook blessures vormen een grote last voor de club. Gisteravond was goed om te zien hoe Fati en Pedri terugkeren voor de club.

Nu hun droom over de Super Cup voorbij is, ligt de focus van Barcelona op de Europa League en het veiligstellen van een top 4-plek in de La Liga. Het zal lang duren om de erfenis van de club weer op te bouwen, maar ze zullen kleine stappen in de goede richting moeten blijven nemen.